lauantai 12. elokuuta 2017

Äitiys pätevöittää

Hauska teksti, mutta kun ei nyt taas vain naurata: 10 + 1 syytä rekrytoida äiti

Älkää rakkaat naiset rakentako pätevyyttänne työelämässä äityiden varaan edes läpällä. Pissaatte naisten kollektiiviseen murokulhoon. Ammattitaito ei perustu äitiyteen.

4 kommenttia:

 1. Tuli vain mieleeni, että mitenköhän on miespuolisten vanhempien eli isien laita. Jalostuvatkohan he samalla tavalla vanhemmuden kautta vai koskeeko asia pelkästään äitejä?

  VastaaPoista
 2. Erittäin hyvä kysymys. Vanhemmuus taitaa tehdä ihmisestä automaattisesti paremman, mutta kyllähän tällainen puhe enemmän tarjoaa niitä naisille sopivia rooleja. Jos tuohon tekstiin vaihtaisi sanan äiti tilalle sanan isä, loppuvaikutelma olisi ihan toinen.

  Kirjoitin tästä jo aiemmin: http://kunsitavahitenodottaa.blogspot.fi/2015/04/asiantuntijahommia.html

  VastaaPoista
 3. Toinen, mikä jaksaa aina ihmetyttää ja ärsyttää itseäni, on "koska olen äiti, en kestä uutisia Syyrian sodassa kärsivistä lapsista. Lasten kärsimys tuntuu pahalle" tms. Itselläni ei ole lapsia, mutta inhimillinen kärsimys tuntuu minusta silti pahalta - niin lapsiin kuin muihinkin kohdistuva. Ei minulla tarvitse olla lapsia, jotta voin kokea (epä)oikeidenmukaisuuden, surun, ilon, pelon tai toivon tunteita tai että haluaisin toimia asioiden muuttamiseksi parempaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tämä! "Äitinä lasten kärsimys koskettaa minua ah niin syvästi." No, jos se ei ennen äidiksi tulemista koskettanut, niin olisin hieman huolissani.

   Poista