lauantai 24. maaliskuuta 2018

Nyt niitä lapsia tekemään!

Istuttiin iltaa miesystävän vanhempien kanssa. En tunne heitä vielä juurikaan, mutta vaikuttavat oikein herttaisilta ihmisiltä. Paitsi että yksi juttu:

Kun mies poistui vessaan, hänen äitinsä kysyi minulta:
"Koskas te muutatte yhteen? Me ollaan niin toivottu, että poika saisi lapsia."
 Isä osallistui keskusteluun:
"Nykyään on mennyt niin ihmeelliseksi tämä, uraa pitää tehdä ja kaikenlaista turhanpäivästä muka ennen kuin lapsia ehtii."
Ja äiti sitten ikään kuin kirsikkana kakun päälle tönäisi minua leikkimielisesti kylkeen ja hekotteli:
"Jos on poika isäänsä tullut, se käykin sitten kertalaakista!"

Mies palasi vessasta juuri sopivasti kuullakseen olleensa vahinko, "mutta ei se sillain oo kaduttanut".

Kotiin lähtiessä äiti huuteli vielä perään:
"Ja nyt niitä lapsia tekemään!"
Huusin takaisin:
"Mitäs sitten jos me ei voida saada niitä?"

En kuullut enää vastausta.

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa todella kamalalta tilanteelta! En ymmärrä miksi ihmiset kuvittelevat voivansa lähes vieraille ihmisille tuollaisia puhua. Toivottavasti jää ainoaksi kerraksi kun ottavat asian esiin. Vaikka voihan sen tietty kääntää niinkin päin että ainakin selvästi pitävät sinusta kun toivovat lastenlasten äidiksi alkavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olihan se kyllä. Toisaalta nauratti kauheasti, kun tilanne oli jotenkin ihan uskomattoman käsikirjoitetun oloinen. Tuntui ihan kuin olisin katsonut sitä ulkopuolelta kuin jotain väsähtänyttä sketsiä.

   Poista
 2. "Mutta ei se sillain oo kaduttanut" :D. Voi jösses. Itsehän olen siis vahinko, mutta tiennyt sen jo hyvin pitkään :D. Luulis, että näillä vuosikymmenillä tota läppää ei tarviis enää kenenkään kuunnella, mutta tutkimattomat ovat "appivanhempien" tiet... Onneks nuo omat ovat niin hienotunteisia, että odottavat, että heille kerrotaan, jos olis jotain kerrottavaa. Tässä kiinnostaa kuitenkin ehkä eniten se, että mites mies tilannetta kommentoi :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies kuuli suurimman osan jutuista vasta sitten jälkeenpäin ja oli kyllä vihainen vanhemmilleen. Jos tilanne jatkuu tällaisena, pyydän häntä kyllä varmaankin kertomaan, ettemme kuuntele muiden toiveita parisuhde- ja lapsiasioissa. Saapa nähdä, nouseeko asia vielä esille. "Appivanhemmathan" saattavat nyt luulla, että minussa on jotain biologisesti "vialla", joten ehkäpä eivät enää uskalla kysellä. Ja mullahan siis ei todellakaan ole mitään hajua voinko saada lapsia vai en, kun en ole koskaan kokeillut. Mies kyllä on yrittänyt aiemmassa parisuhteessaan, mutta lapsia ei tullut. Mistäs näistä koskaan tietää. En tiedä tällä hetkellä varmaksi mitään muuta kuin että tähän suhteeseen lapset eivät ole tässä vaiheessa toivottuja. Tilanne on aivan liian tuore.

   Poista
 3. Sun heittos oli kyl aika tyly. Ymmärrän, että noiden vanhusten kommentit turhauttivat, mutta toisaalta ne tuli niiltä varmasti hyvästä tahdosta. Voit varmasti sanoa miehellesi, että sua ahdisti heidän seura ja vältellä heitä jatkossa, mutta aika turhaa olla noin veemäinen vanhuksille vaan koska sua ärsytti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä, en kokenut sitä itse ollenkaan tylynä. Tietysti kontekstilla ja äänensävyllä on paljon merkitystä. En ajatellut sitä veetuiluna vaan ihan ikänikin puolesta relevanttina pointtina. Jos asioista kerran puhutaan, puhutaan sitten ihan oikeasti ja rehellisesti. Tiedän kyllä, olen suorasanainen. En suostu pelaamaan tuota peliä kiltisti siinä roolissa, joka minulle kai kuuluisi.

   Poista
 4. Auts... Siivosin kotona ja yhtäkkiä iski pakkomielle tulla katsomaan sun kuulumisia täältä. Ihanaa, että edelleen pidät blogiasi <3 Mua on elämä heitellyt sinne ja tänne. Ehkä ehdin myöhemmin kertoa lisää ja lukea sun blogista rästejä.

  Terv. Sooloelämän Hipsu (edelleen 100% lapseton sinkku)

  VastaaPoista
 5. Lukijat taalla toiveikkaina odottavat uusia postauksia!

  Yt. lapseton kolmikymppinen

  VastaaPoista