maanantai 29. helmikuuta 2016

Kuka saa olla tahattomasti lapseton?

"Heillä on rahaa, heillä on aikaa, heillä on toisensa, mutta heillä ei ole sitä kolmatta", alkaa juttu lapsettomuudesta Ylen verkkosivuilla. "Tahaton lapsettomuus tarkoittaa sitä, ettei lasta tule, vaikka pariskunta on yrittänyt yli vuoden".

Yle: Itsekäs, itsekkäämpi, lapseton

Miten otsikko sinkuista tahattomasti lapsettomista kuuluisi? "He ovat voittopuolisesti selkeästi köyhempiä kuin pariskunnat. Heillä saattaa olla aikaa tai sitten ei, riippuen vähän siitä mitä he puuhailevat, koska elämässä on aika paljon muutakin tekemistä kuin lastenhoito. He käyvät nukkumaan yksin, heräävät yksin ja ylipäänsä hoitavat kaikki asiansa itse, koska heillä nyt ei satu olemaan siinä ketään toista arkea jakamassa. Joskus he joutuvat miettimään, onko lainkaan sallittua olla surullinen lapsettomuudesta, koska oikea lapsettomuus voi koskettaa vain pariskuntia."

Mikä sinä olet, kun et ole osa pariskuntaa? Surusi kanssa kuralätäkössä kiukutteleva keskenkasvuinen, joka olisi niin kovasti halunnut leikkiä aikuista, mutta rahkeet eivät siihen riittäneet. Et sinä voi olla lapseton, kun et ole aikuiseksi kasvanutkaan. Sinä et löytänyt ketään, et kelvannut kenellekään. Ei sinun surusi ole lapsettomuutta, se on lapsellisuutta.

Tahaton ei ole tahallisen vastakohta, eikä lapseton tarkoita ihmistä, jolla ei ole lapsia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti