perjantai 11. maaliskuuta 2016

Hyvä elämä ilman perhettä?

Olen viime aikoina miettinyt, että haluaisin tavata muita lapsettomia naisia ja kuulla heidän elämästään. Ympäröivä yhteiskunta ei useinkaan tarjoa (varsinkaan naisille) kovin paljon malleja hyvän lapsettoman tai perheettömän elämän elämiseen. Haluaisin perustaa sinkkujen mummukerhon, jossa vanhat naiset jakaisivat viisauksia elämästä ilman perhettä. (Ai niin, ovatko nämä naiset edes mummuja, jos heillä ei ole lapsia?) Ystäväni, pienten lasten vanhemmat, tarvitsevat vertaistukea elämäntilanteessaan. Minäkin tarvitsen, enkä missään tapauksessa sovi sellaiseen tukiryhmään, jossa on biologisesti lapsettomia pariskuntia. Haluan sinkkumummuidolin, mallin sille, kuinka ilman perhettä voi elää hyvän elämän.

4 kommenttia:

 1. Mä voin liittyä lapsettomien naisten sinkkukommuuniin :) Vaikka mun lapsettomuus poikkeaa sun lapsettomuudesta siinä mielessä, että oma lapsettomuuteni on valittu olotila (sinkkuudesta huolimatta). Mutta hyvää lapsetonta (ja jopa parisuhteetonta) elämää on tullut mietittyä paljon viime aikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Nyt meillä on jo kaksi jäsentä! Lähden ratsaamaan vanhainkoteja ensi viikolla, haluan ainakin yhden mummujäsenen.

   Poista
 2. Minäkin tahon tuohon kerhoon mukaan! Vertaistukea todellakin tarvis, ympärillä vaan parisuhteellisia ja perheellisiä ihmisiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nyt meidän kerhossamme on jo kolme (+ se pahaa-aavistamaton mummu, jonka kaappaan mukaan piakkoin!)

   Poista