torstai 11. tammikuuta 2018

ÄitikorttiVoisiko joku kertoa, mitä tässä yritetään sanoa?

8 kommenttia:

 1. Samaa kovasti ihmettelin, kunnes tulin siihen tulokseen, etten jaksa enää leikkiä ironisen ymmärtämätöntä, vaan Huhtasaari kaarrellen kertoo maahanmuuttajapelostaan, jonka turvapaikan hakijat ovat muka aiheuttaneet. Populistina siis vetoaa siihen kuluneeseen ja väsyneeseen mantraan siitä, kuinka "tulevat ja raiskaavat naiset ja lapset".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun täytyy sanoa, että vaikka ymmärrän aika hyvin mikä Huhtasaaren agenda noin yleensä on, tämä mainos on jo niin kryptinen, ettei ymmärtämättömyyteni ole edes ironista. Ehkäpä en tajua siksi, etten ole äiti. Nainen kai sentään kuitenkin.

   Poista
 2. Olen ekan kommentoijan kanssa samalla linjalla mutta hieman laajemmin eli uskoakseni Huhtasaari viittaa ns. kansan syvien rivien (joiden persut uskovat kuulevan heidän sanomansa) ajatelmaan, jonka mukaan äidit aina vaistomaisesti tietävät, mikä heidän lapsilleen on parasta ja millaisen tulevaisuuden heille haluaisi luoda. Tässä tapauksessahan tuo "paras" on se vaalislogan "haluamme Suomen takaisin". Pelkistäen se tarkoittaa rajat kiinni, mamut pois Suomesta rikoksia tekemästä ja viemästä rehellisten suomalaisten työt ja EU:sta eroon, jotta kansa saa itse päättää asioistaan. Näin kun toimitaan niin palaa kultainen 80-luku savupiipputeollisuuksineen ja duunarillakin on taas töitä ja rahaa. Unelmien tulevaisuus siis lapsille eli tuleville Suomen toivoille. ;)

  Huhtasaaren ajatuksia tuntuu usein leimaavan hänen USA:n aikansa ja siellä Teekutsuliike, jossa kovassa huudossa on juurikin perhe, uskonto ja isänmaa. Liikehän on varsin populistinen ja vetoaa ns. Jumalaa pelkäävään peruskansaan. Sieltähän hän on ammentanut mm. kreationismin ajattelumaailmaansa, mistä toimittajat ovat häntä piikitelleet aina välillä.

  VastaaPoista
 3. Näin taannoin yllättäen ja pyytämättä Huhtasaaren tv-mainosspotin, jossa horistiin jotain synnytystuskista ja niiden jälkeen koittavasta palkinnosta, ja tämän jälkeen LH loihe lausumahan "äitinä ja naisena tiedän". Äitikortti viuhuen kohti Mäntyniemeä siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herranjumala. Oletko kunnossa?

   Poista
  2. Ja tässähän se: https://www.youtube.com/watch?v=9bzlmiFK7aA

   Poista
 4. Olen äiti, silti tämä mainos aiheuttaa kylmät väreet.

  VastaaPoista
 5. Minulle kerrottiin, että tämä on yleinen strategia uusoikeiston parissa: kovien arvojen vastakohdaksi tuodaan jotain pehmeää, kuten juuri äitiys. Eli vaikka Huhtasaaren arvot ovat raa'at, hänessä on silti tämä huolehtiva puoli. Itse tosin saan tämän myötä entistä enemmän kylmiä väreitä hänestä.

  VastaaPoista