tiistai 28. huhtikuuta 2020

Loistolinkkejä!

Marja Tervonen on tehnyt loppuvuodesta 2019 hoitotieteen gradun itsellisistä äideistä. Gradun nimi on Itsellisten naisten kokemuksia vanhemmuudesta ja tuesta.

Pihla Honkaniemen ja Sonja Nymanin kasvatustieteteen gradu Kertomuksia itsellisestä äitiydestä  (2019)  löytyy täältä.

Niina Arola ja Outi Tapio ovat tehneet 2014 sosionomian lopputyönsä isättömyydestä itsellisten äitien perheissä. Työn nimi on "Lapseni on ennen muuta minun lapseni, rakas ja tärkeä eikä isätön": Näkökulmia isättömyteen itsellisten äitien perheissä.

Löysin myös kasan Anu Kinnusen mielenkiintoisia artikkeleita perheyhteiskunta-sivulta:

  • Sinkkuhäissä juhlitaan itseä (2020) käsittelee itselleni tärkeää aihetta: kuka sinkkua juhlii, kun juhlakulttuuri keskittyy niin vahvasti perheytymisen ympärille?

Tällainenkin sattui silmään: Single Mothers by Choice. En osaa vielä sanoa sivuston laadusta tai kaupallisista kytköksistä mitään, mutta se on joka tapauksessa tarkoitettu itsellisille äideille.

Lisäksi selailin mielenkiinnolla vapaaehtoisesti lapsettoman ystävän lähettämää Nina Väkeväisen etnologian gradua (2019) Lapseton mieli, lapseton ruumis -tutkielma vapaaehtoisen lapsettomuuden ja sterilisaation kokemuksista, jossa pohditaan mm. lisääntymisdiskurssia. Ihan hyvää pohdittavaa meille muillekin lapsettomille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti