maanantai 6. huhtikuuta 2020

Lukemista ja kuulumisia

Lueskelin Simpukan vanhaa esitettä Lapsen muotoinen unelma yrittäessäni löytää oikeita sanoja siihen, miten voisin selittää omaa ärtyisyyttäni läheiselle. Ihan asiallista tekstiä monin osin, jos vain vaihtaa mielessään aina sanan pariskunta tilalle sanan ihminen. Kas kun lapsettomuus ei ole vain pariskuntien juttu.

Vai mitä, HUS?


Eipä sillä, ihan hyvä, että HUS:issa keskitytään ensisijaisesti johonkin muuhun kuin nettisivujen päivittämiseen.

Minulle kuuluu nyt tällaista: Ensikäynnillä lääkäri arvioi, että minun olisi mahdollista päästä hoitoihin aikaisintaan loppuvuonna. Ja tämäkin siis siinä tapauksessa, että kaikki menee koronan suhteen optimaalisesti. Lisäksi sain kuulla, että yli 37-vuotiaille on tarjolla vain yksi koeputkihedelmöitys. Tämän olisin halunnut tietää, kun tein syksyllä päätöksen lopettaa taloudellisista syistä yksityisen puolen hoidot ja jäädä odottamaan pääsyä julkiselle puolelle.

Fiilikset eivät ole ihan katossa. Olen aikani kuluksi alkanut suunnitella sopeutumisvalmennusleiriä tahattomasti lapsettomien läheisille. Voisivat siellä vertaistukihengessä iltanuotiolla noitua kilahtelevat lapsettomat alimpaan helvettiin.

2 kommenttia:

  1. Hei! Kiitos, kiitos, kiitos tästä hienosta blogista! Löysin sen tänään ja luin (melkein) kokonaan. Niin monet mietteesi ovat sellaisia, joita olen itsekin pyöritellyt viimeisen vuoden sisällä. On tuntunut, ettei mistään oikein löydä samaistuttavia kertomuksia, ja nyt vihdoin sain lukea sellaisia. Hassuakin, että tämä blogisi on ehkä samaistuttavinta tähän saakka, vaikka oma tilanteeni on jossain määrin erilainen. En esim. ole hetero eikä luomu-hetero-lisääntyminen ole koskaan ollut vaihtoehto, mutta silti. Rentouttavaa pääsiäistä, seuraan mielenkiinnolla blogiasi jatkossakin. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta palautteesta :)!

    Mulla on vapaaehtoisesti lapseton ystävä, joka on joutunut taistelemaan päästäkseen sterilisaatioon ja jonottamaan sitä pitkään. Jostain syystä, vaikka meidän tilanteet ovat tavallaan melkein päinvastaisia, tajutaan toisiamme tosi hyvin. Meitä yhdistää kai jonkinlainen epänormatiivisuuden kokemus näissä perheasioissa.

    Ihanaa kuulla, että sait kirjoituksistani jotain irti! Rentouttavaa pääsiäistä myös sulle ja käykööt toiveesi toteen<3!

    VastaaPoista