keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Kuinka selvitä raskausuutisista tahattomasti lapsettomana

Kun toivoisi itse lasta enemmän kuin mitään muuta, eikä vauvan saaminen ota onnistuakseen, raskausilmoitusten vastaanottaminen on vaikeaa.

Ensimmäinen tunne on suuri ilo ja riemu toisten puolesta.
Samaan aikaan kuitenkin yli hyökyy valtava suru, kateus, katkeruus, osattomuus, ulkopuolisuus ja viha siksi, että itse jää tästä ilosta paitsi.
Seuraava tunne on sanoinkuvaamaton häpeä siitä, ettei voi tuntea pelkkiä hyviä tunteita toisten onnesta.
Ja sitten tulee pelko siitä, että omat vaikeat tunteet näkyvät ulospäin.

Siksi raskaudesta ilmoittaminen tahattomasti lapsettomalle on parasta tehdä viestillä. Silloin uutisen vastaanottajalla on mahdollisuus välttyä siltä sosiaaliselta kauhulta, että tulee toimineeksi jotenkin väärin. Hän saa aikaa prosessoida omia tunteitaan siten, ettei pahoita kenenkään mieltä omilla reaktioillaan.

En ole kovinkaan innostunut meditaatiosta, mutta latasin kuitenkin kokeilumielessä Alice Rose:n viisi puntaa maksavan itsemyötätuntomeditaation raskausilmoituksista selviämistä varten. Koko meditaatiotgenre on minulle niin vieras, etten oikein tiedä, mitä ajatella, mutta voin ainakin varovasti todeta, etten vihannut tätä.

Äärimmäisessä tunnemyrskyssä on varmasti viisasta pyrkiä ensisijaisesti kehossa tapahtuvien paniikkireaktioiden rauhoittamiseen, ja mikä tahansa, mikä siinä auttaa, on ainostaan hyvästä.

Butterfly hug -tekniikasta olen jo huomannut olevan hyötyä rauhoittumisessa,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti