maanantai 23. maaliskuuta 2020

Evoluutioni tosi-tv:n mukaan

Kuuntelin aika monta vuotta hyväntahtoista läppää siitä, että minun pitäisi ilmoittautua mukaan Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan, koska jos joku on sinkku, niin tottakai!

Viime aikoina olen kuullut muutaman kainon kysymyksen siitä, eikö kumppanuusvanhemmuusohjelma Lapsi tuntemattoman kanssa olisi minua varten. Odotan vihjailujen muuttuvan suoremmiksi, kunhan formaatti löytää paikkansa.

Nyt huomasin, että syksyllä tekee paluun ohjelma nimeltään Sinkkuäidille sulhanen. En muista kuulleeni ohjelmasta koskaan aiemmin, mutta ilmeisesti tällainen on tullut televisiosta joskus ennenkin. Suurin toiveeni on, että pääsisin joskus siihen olotilaan, että minua voitaisiin neuvoa hakemaan mukaan tähän ohjelmaan. En tietenkään hakisi, mutta olisipa onnekasta jalostua sille tasolle, että olisi varteenotettava kandidaatti tähän formaattiin.

Tuli mieleen muutama uusi tosi-tv -formaatti tässä minullekin:

©

Ensitreffit itseni kanssa: kolmevitoset katuvat liian nuorena pariutumistaan ja yrittävät löytää identiteettiään ja elämänsä suuntaa itsenäisinä subjekteina.

En tainnut sittenkään haluta lapsia: Kuinka pärjätä lapsiperhearjessa, kun haluaisi oikeastaan vain nukkua ja katsoa Downton Abbeyn kuudennen kerran ja olla ihan hiljaa työpäivän jälkeen?

En todellakaan oo sinkku!: Jokaisessa jaksossa kymmenen vastaeronnutta sinkkua linnoittautuu helsinkiläiseen yökerhoon. Mukana on käräjätuomareita, jotka piiloutuvat yökerhon sokkeloihin. Sinkkujen pitää löytää viidessä minuutissa itselleen aviopuoliso ja taistella sitten puolison kanssa itsensä sokkelon läpi tuomarin luokse. Se pari, joka pääsee ensimmäisenä ulos vihkitodistuksen kanssa, voittaa.

Kulta Tinderistä: Jatkuva tosi-tv -sarja, jossa jokainen osallistuja käy Tinder-treffeillä kerran viikossa. Se, joka luovuttaa viimeisenä, voittaa.

Sinkku-larppi: Aikuisikäiset osallistujat sitoutuvat elämään vuoden parisuhteettomassa tilassa. Asiantuntijatiimin neuvojen avulla he harjoittelevat mm. seuraavia asioita: television katsominen yksin, kaupassa käynti yksin, flunssasta selviäminen omin avuin, mahdollisten lasten ja lemmikkien hoito itsenäisesti, nukahtaminen, nukkuminen ja herääminen yksin, jumppapallolle keskustelu, perhejuhlat, lomat, illat, viikonloput ja juhlapäivät ilman ydinperhekontekstia ja matkailu yksin.

Sinkkuäidille sulhanen: Koska semmoista se joskus on. Ehkä nähdään kuvauksissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti