tiistai 10. maaliskuuta 2020

Postia



Marraskuusta 2019 lähtien itsellinen äitiys tai vanhemmuus ei-normiheteroparisuhteessa eivät tarkoita enää automaattisesti valtavia taloudellisia harmeja. Se on yhteiskunnallisesti iso asia ja todella tärkeä askel kohti tasa-arvoa.

Vähemmän yhteiskunnallisesti totean lisäksi seuraavaa: 😀 🙌

5 kommenttia:

  1. Mahtava juttu, että asia sulla jo etenee! Onnea hoitoihin! Oliko lähetettä vaikea saada? Tiedätkö muuten, onko lähetettä mahdollista saada yksityiseltä klinikalta vai pitääkö mennä tk:n kautta? Mulla on tarkoitus selvitellä omia mahdollisuuksiani julkisen puolen hoitoihin, mutta jotenkin arastelen yhteydenottoa terkkariin, kun siellä asiointi on välillä ollut nihkeää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä hain lähetteen tk:sta. Soittelin omaani jo kuukausia ennen, että miten tässä asiassa edetään. Kukaan ei tiennyt mitään. Sitten sattui onneksi lääkäri, joka oli tietoinen siitä, mitkä ovat HUS:in lähetekriteerit, ja sain lähetteen toisena mahdollisena päivänä, eli 4.11. Nyt kai lähetekäytännön ainakin pitäisi olla yleisesti tiedossa. Mulla lähetteen saamisesta ensikäyntiin kesti viisi kuukautta. Soluja ei kuulemma ole HUSilla liiaksi, joten edessä on sen jälkeen ilmeisesti ainakin muutaman kuukauden solujen jonotus. Harkitsen koko ajan, kävisinkö tässä odotellessa vielä kuitenkin yhdessä inssissä yksityisellä, vaikka se taloudellisesti kirpaiseekin.

      Yksityisen puolen lähetteistä en osaa sanoa. Mä kannustan soittamaan HUSiin ja kysymään kaikkea, mikä mietityttää, ovat tosi mukavia olleet ainakin mulle siellä.

      Tiedätkö, että Facebookissa on Helmisimpukat-ryhmä itsellisille äideille ja toivojille? Tuu mukaan, jos et ole jo :) !

      Poista
  2. Hieno uutinen! Onko muuten sulle annettu jotain todennäköisyyslukemia inssin onnistumiselle? Jostain lähteestä luin, että vain 10-15% onnistuu, mutta siinä on varmaan mukana myös ne naiset, joilla on todettu haasteita raskaaksi tulemisessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelisin samaa, että se onnistumisprosentti on sen max 15 per laaki. Mutta vaikuttaahan siihen sitten monet yksilölliset tekijätkin, ja onko käytössä jotain hormoneja tai lääkkeitä tai mitä näitä nyt on... Oon vielä aika pihalla kaikesta :D Jännitän nyt sitä, mikä hoitomuoto mulle valitaan julkisella, omaan kiertoon tehty inssi on tietysti tosi kiva ja tuskaton, mutta ihmettelin vähän, että yksityisellä mulle sellaista enää lähdettiin suosittelemaan tässä iässä. Mahtaisikohan olla niin, että julkisella otetaan tehokkaammat keinot heti käyttöön? IVF kyllä pelottaa vähän, lähinnä pistokset ja punktio. Mutta mitäpä sitä ei tekisi näin tärkeän asian eteen. Varsinkin juuri tällä hetkellä olen valmis mihin tahansa, kaveri kävi juuri kylässä maailman ihanimman vauvansa kanssa, ja olen aivan rakastunut :)

      Poista
    2. Ai niin ja piti vielä lisätä, että joku sanoi, että inssin onnistumistodennäköisyys on kuitenkin parempi, kuin sen ihan "normaalin" perinteisen raskautumistavan. En ole perehtynyt asiaan kuitenkaan tarkemmin.

      Poista